CAMP23 – et alternativ til vanlig, humanistisk konfirmasjon

CAMP23 er en sommerleir for ungdom som ønsker et alternativ til vanlig, humanistisk konfirmasjon. Med like bra læring, men med enda mer fokus på det sosiale. Vi inviterer ungdom fra hele landet til en spennende og innholdsrik sommerleir – fullpakket med morsomme aktiviteter og interessante kurs i viktige og samfunnsaktuelle tema. Programmet avsluttes med høytidelige seremonier i september 2023.

Kursprogrammet er tuftet på vårt humanistiske verdigrunnlag – og gir ungdommene en innføring i viktige humanistiske verdier, som menneskeverd, likeverd, frihet og ansvar. Samtidig som vi utforsker samfunnsaktuelle temaer som er relevante for ungdommenes liv og fremtid.

Praktisk informasjon

  • Sommerleiren arrangeres i idylliske omgivelser på Toten Folkehøyskole fra mandag 7. til fredag 11. august 2023.
  • Ungdommer fra hele landet er velkommen til å delta. Vi bistår med reiseplanlegging og sørger for trygge møteplasser på veien.
  • Vi arrangerer en hyggelig bli-kjent kveld før avreise – som en anledning hvor ungdommene kan bli litt bedre kjent og hvor foresatte kan stille eventuelle spørsmål.
  • Underveis på leir vil ungdommene være i trygge hender sammen med ansatte fra Humanistene, assistenter og kursholdere.

I fjor ble sommerleiren fulltegnet – vi anbefaler derfor at dere er tidlig ute med påmelding. Det gjøres enkelt her.

Spennende kurs i viktige, samfunnsaktuelle tema

I løpet av oppholdet vil ungdommene delta på en spennende kursrekke, med engasjerende kursholdere fra relevante ungdomsorganisasjoner. Vi har tidligere fått besøk fra bl.a. FN-sambandet, Natur og Ungdom, PRESS og Skeiv Ungdom.

Kursene tar for seg viktige og samfunnsaktuelle tema på en interaktiv og kreativ måte, som utfordrer ungdommen til å reflektere, vurdere og ta egne standpunkt. Aktuell tematikk er humanisme og egenkraftmobilisering, demokrati og deltakelse, etikk, mangfold og inkludering, natur og miljø, og kjønns- og seksualitetsmangfold.

Målet med kursene er å gi ungdommene verktøy til å forstå litt mer av den verden vi lever i – og deres viktige rolle i den.

Fokus på fellesskap og inkludering

Et leiropphold gir helt andre muligheter for å knytte sosiale bånd enn ukentlige samlinger og klasseromsundervisning. CAMP23 samler ungdom fra hele landet og innbyr til minnerike opplevelser og nye vennskap.

Vi har lagt stor vekt på at ungdommene skal bli godt kjent med hverandre. Gjennom å gjøre det aller meste sammen alle sammen, skaper vi trygge og inkluderende fellesskap. I tillegg til felles undervisning og måltider, organiserer vi morsomme sosiale aktiviteter hver eneste dag. Som f.eks. buldring i gymsalen, kunstverksted, quiz, badeutflukt, og skogstur.

Les om hva vi gjorde på leir i fjor i vårt reisebrev fra CAMP22.

Høytidelig avslutningsseremoni

CAMP23 avsluttes med en høytidelig seremoni der vi feirer ungdommene, med blant annet taler, musikk og sang, gjerne med bidrag fra ungdommene selv. Seremoniene blir avholdt i september i trivelige lokaler i landets største byer med god plass til familie og venner som publikum. Ved flere påmeldte fra andre byer eller tettsteder vil vi vurdere å arrangere seremonier også der.

Programavgift og andre kostnader

  • Deltakelse på CAMP23 koster 4.100 kr hvis en foresatt er medlem hos oss, hvis ikke er prisen 5.700 kr.
  • Kursavgiften dekker kostnader for kurs, kost og losji på leirstedet, samt avslutningsseremoni og diplom.
  • Det er mulig å forhåndsbestille plass på felles busstransport fra Oslo via Oslo Lufthavn Gardermoen til Lena (t/r) og leie av sengetøy for hele oppholdet mot et tillegg i prisen.
  • Andre reisekostnader og lommepenger må dekkes av hver enkelt.
  • Ta kontakt med oss dersom kostnadene blir en utfordring, så finner vi en løsning sammen. Pris skal ikke være en begrensning for deltakelse.

Spørsmål?

Les ofte stilte spørsmål om konfirmasjon eller ta en kikk på vårt informasjonshefte. For alle andre spørsmål om sommerleiren og forhold rundt denne kan dere kontakte oss på 21 89 99 10 eller via post@humanistene.no.

Les mer om CAMP23: