Bryllup i korona-tiden

De giftet seg midt i korona-tiden. Med litt fleksibilitet og mye kreativitet fikk Erika og Colin sitt drømmebryllup. Mens kjente og kjære i inn- og utland kunne følge den vakre stunden via direktesendt video.

En ny smittebølge snur planene på hodet

Erika og Colin var naturligvis bevisst korona-situasjonen da de startet planleggingen av sitt bryllup høsten 2020. De ønsket seg et lite bryllup uansett og synes ikke det gjorde så mye med begrensninger på antall gjester. – Det viktigste for oss var å gifte oss, smiler Erika. – Den store festen tenkte vi å ta igjen senere.

Strengere tiltak

Men i november ble det innført strengere smittevernregler i Oslo og omegn. Det fikk store konsekvenser, også for bryllupsplanene til Erika og Colin. – Det var mye frem og tilbake og vi håpet i det lengste at det skulle gå, sier Erika. – Men så ble alt kansellert, og vi måtte tenke nytt.

Perfekt løsning

I all hast begynte de å kikke etter andre alternativer. Det var ingen enkel oppgave i en tid der det aller meste var stengt. Men brudeparet er av den løsningsorienterte sorten. Så de flyttet bryllupet fra Oslo til Kragerø, der Erika og familien er oppvokst. – I stedet for at gjestene måtte reise til oss kom vi til dem, forteller Erika oppstemt. – Det var jo egentlig helt perfekt!

I fine omgivelser

I Kragerø fikk de leie en gammel gård som passet utmerket til bryllupet de ønsket seg, med god plass til både vielse og fest. Humanistenes seremonileder Ragnar hjalp også til med planleggingen av seremonien. Og når dagen kom kastet han seg rundt og tok turen fra Oslo til Kragerø.

Direktesendt vielse

Vielsen var av den korte sorten, uten så mange ord og innslag. Med et titalls gjester til stede, ga de hverandre sitt ja. Det ble en vakker og intim stund, akkurat slik Erika og Colin ønsket det. For å dele øyeblikket med de som ikke kunne være fysisk til stede, satte brudeparet opp en direktesending gjennom Google Meet.

Høytidelig og stas

Venner og familie fra Australia, New Zealand, Sverige og Wales var ivrige tilskuere, da Ragnar gjennomførte vielsen på engelsk. – De som var med via skjerm hadde kledd seg i finstasen og feiret med champagne, forteller Erika varmt. – Det var veldig koselig.

Feststemning på TV

Også under middagen var det lagt opp til at venner og familie kunne bidra. Erika og Colin hadde bedt de som ikke kunne være til stede om å spille inn hilsener i forkant. – Jeg tror de satte stor pris på å kunne bidra på den måten, forteller Erika. – Mange synes nok det var helt greit å slippe å opptre på direkten. Videosnutter med sang fra blant annet brudgommens far og tante, var pauseinnslag under middagen, til stor glede for både oss og våre gjester!

– Det blir fint uansett!

Når Erika ser tilbake, er det bare gode minner. For selv om bryllupet ikke ble helt som planlagt, ble det allikevel veldig bra. Til dere som tenker på å gifte dere i disse dager, men som kanskje er engstelig for plutselige endringer i planene, har bruden noen gode råd:

– Husk hvorfor dere gjør dette. Det er ikke så nøye om alt blir helt perfekt – det blir fint uansett, forteller Erika med et stooort smil. ❤️