Navneseremoni – et alternativ til dåp og navnefest

Vil dere feire familiens sist ankomne med en personlig og nær seremoni? Vi hjelper dere med å skape en unik og minneverdig feiring av familiens ferskeste medlem. Vi synes det er viktig å markere store begivenheter og kan derfor tilby seremonier for noen av livets viktigste øyeblikk. Særlig fordi de knytter mennesker sammen og synliggjør tilhørighet, kjærlighet og fellesskap.

Velkommen til nye familiemedlemmer

De fleste foreldre vil markere at familien har fått et nytt medlem. Men ikke alle ønsker å knytte barnet sitt til den norske kirken som man gjør ved barnedåp. Noen ønsker seg heller en religionsnøytral seremoni, som ved navnefest. Andre er flerkulturelle og ønsker en seremoni med en blanding av ulike kultur- og tradisjonsuttrykk. Vi har et alternativ med plass til alle humanister – også religiøse, tvilende og ikke-religiøse. Vi kaller det for velkomstseremoni. Og den kan dere ha hjemme eller uansett sted dere måtte ønske.

Unik og minneverdig seremoni

Alle navneseremonier skreddersys. De arrangeres kun for en familie av gangen og hvor markeringen skal finne sted. Våre seremoniledere er fleksible og stiller der dere ønsker – om det er inne eller ute, til fjells eller til vanns.

Vi feirer at barnet er født og markerer barnets tilhørighet til familien og samfunnet. Meningsfullt og personlig. Gjerne med gode ord fra foreldre, faddere og andre kjære. Mulighetene er mange, valgene personlige. Vi bistår med både planlegging og seremoniledelse, og her er noen forslag om hvordan en navneseremoni kan se ut.