Magiske øyeblikk

Salim stortrives som seremonileder

– Det er en fryd å få være med på de viktigste begivenhetene i menneskers liv! Salim Josef Øndes definerer seg selv som en verdensborger fra Østlandet som er stasjonert i Siddisland. Han har bakgrunn som pedagog og har i tillegg studert internasjonal business og utdanningsledelse. I dag jobber han som internasjonal koordinator ved det samfunnsvitenskapelige fakultetet ved Universitetet i Stavanger.

Engasjement

Salim oppdaget seremoniledervervet på frivillig.no og tenkte at det kunne være en meningsfull aktivitet å bruke tiden på.
– Hittil har jeg gjennomført to seremonier og jeg gleder meg stort til neste, forteller han.

Som seremonileder møter han mange forskjellige mennesker, og synes det er helt topp.
– Jeg møter folk som jeg kanskje ellers aldri hadde møtt, sier han. – Og jeg får ta del i en viktig begivenhet i deres liv. Det er veldig spesielt.

Variert hverdag

Salim synes det er fint at man kan tilpasse innholdet i seremoniene. Som for eksempel at parene har stor frihet til å gjøre vielsen akkurat som de har drømt om, noe som gjør vervet både variert og spennende.

– Jeg får være med på så mye gøy. I fjor gjennomførte jeg en vielse ved Oscarsborg festning og om ikke lenge skal jeg lede en vielse i en bar..!

Viktig bindeledd

Salim mener at det er viktig med et åpent sinn for å lykkes i rollen som seremonileder. Og han er stolt av å være ambassadør for Humanistene.

– Det at vi inkluderer alle, uavhengig av kulturell bakgrunn, er unikt og fint, synes han. – Det knytter mennesker med ulik bakgrunn sammen.

– Og det er ikke så vanskelig å være seremonileder som man kanskje skulle tro. Med god opplæring og riktig verdigrunnlag kommer man langt, avslutter Salim Josef Øndes, som varmt anbefaler vervet til andre som tenker at det å feire folks fineste øyeblikk kan være er et fint og viktig oppdrag.