Har du lyst til å bli seremonileder?

Kunne du tenke deg å lede noen av livets mest magiske seremonier? Er du åpen, tolerant og interessert i humanisme? Amalie, Kaja og Salim, alle seremoniledere i Rogaland, gir deg her syv gode grunner til å bli med.

1: Vakre øyeblikk fulle av kjærlighet

Som seremonileder har du en viktig rolle. Du legger til rette for at brudepar får feire sin kjærlighet, akkurat sånn som de ønsker det. Til gjengjeld får du ta del i det magiske øyeblikket når brudeparet gir hverandre sitt JA. Det er en unik og givende opplevelse, synes seremonileder Kaja Skålnes Knudsen (foto: Fotograf Susanne Holen).

– Det er så fint å ta del i en så intim stund som en vielse faktisk er, forteller Kaja. – Det handler utelukkende om kjærlighet og glede. Og det gir meg masse energi å være med!

2: Oppdag fine steder i ditt nærområde

Som seremonileder kan du oppdage nye plasser i nærområdet ditt. Eller få et nytt syn på steder du kjenner fra før. For uansett arrangement kommer du deg ut og omkring. Det synes Kaja er helt topp.

– Jeg får sett mye mer enn jeg ellers ville gjort, forteller hun. – Og så er det fint å se hvordan folk finner unike lokaler og omgivelser til sitt eget unike arrangement.

3: Et positivt avbrekk i hverdagen

Seremonileder Salim Josef Øndes setter pris på godfølelsen han får av å delta og han synes det er et særdeles fint avbrekk i hverdagen.

– Mange av oss ønsker å oppleve hyggelige og fine øyeblikk. Som seremonileder får du en sentral rolle i en viktig begivenhet fylt av glede. Det gir en god følelse å være i en sånn setting og jeg stortrives som seremonileder, smiler Salim.

4: Bli del av et humanistisk mangfold

Som seremonileder i Humanistene blir du del av et fellesskap tuftet på rause, humanistiske verdier. Du møter samfunnsengasjerte folk som gjerne deler tanker og ideer. Du får en mentor i ditt nærområde og naturligvis opplæring og støtte underveis.

– Det er et godt miljø blant oss seremoniledere, sier Salim. – Hvis det er noe så kan vi alltid spørre hverandre om råd. Det er veldig hyggelig!

5: Den magiske følelsen

Amalie synes «etterpåfølelsen» er noe av det fineste med å være med. Altså den følelsen du sitter igjen med etter at du har gjennomført en seremoni. For den gleden som brudeparet opplever og formidler – den smitter virkelig.

– Det gir en god følelse å kunne bidra til og føle at mennesker har det bra, sier Amalie. – Jeg blir i så godt humør av det – en følelse som sitter i lang tid etterpå.

6: Bli kjent med nye folk

Som seremonileder får du møte mange forskjellige folk. Amalie beskriver det som en slags menneskelære.
– Du opplever folk på en annen måte når du møter dem i en sånn setting. Du kommer tett på og får innblikk i personlige fortellinger som har betydd og fortsatt betyr mye. Og det er veldig fint, forteller hun.

7: Opplev spektakulære øyeblikk

Mange av våre seremonier arrangeres i omgivelser utenom det vanlige. Som seremonileder er du selvsagt med der det skjer.

I Rogaland kan det by på nokså storslagne opplevelser.

Seremonileder Amalie Kivijärvi har for eksempel viet et par på selveste Preikestolen, noe hun synes var en kul og minneverdig seremoni.

Hun forteller at de hadde egentlig skikkelig uflaks med været, med både flom, tåke og hagl.
– Det meste av det vi hadde med oss ble søkkvått, inkludert vigselsteksten.

Til gjengjeld fikk brudefølget det vanligvis så folksomme fjellpartiet helt for seg selv.
– Og da solen omsider gløttet frem mellom skyene, skapte det en magisk og uforglemmelig stemning, forteller Amalie opprømt. – Det ble utrolig intimt, helt spesielt og veldig fint.

Kanskje du også har lyst å bli med?

I fall har Amalie, Kaja og Salim en klar anbefaling til deg: Bli seremonileder du også! Vi trenger flere dyktige kvinner og menn til å lede livets store seremonier – også her i Rogaland.!