– Brudeparet må få sitt drømmebryllup!

Alf Erik har alltid vært begeistret for markeringer av livets store øyeblikk. Men tanken om å bli seremonileder hadde ikke streifet han før han var gjest i en vielse som ikke gikk etter planen. Nå gleder han seg over å kunne bidra til at brudepar får sin drømmedag.

De fortjener bedre

For noen måneder siden var Alf Erik vitne til en vielse som satte en støkk i han. – Den kommunale vigsleren fremsto nokså uforberedt og oppgav feil navn på både brud og brudgom, forteller han oppgitt.

Brudeparet og følget tok det hele med et smil, men han ble sittende igjen med en vond følelse. – Med all den tid som brukes på planlegging av en så stor begivenhet forventer man at ting er på stell, sier Alf Erik. – Jeg synes de fortjente bedre!

Inspirert til handling

Opplevelsen satte tankene i sving. Kunne ikke han ha gjort denne jobben bedre selv? Jo, det var han ganske sikker på at han kunne. Han er tross alt en omgjengelig og løsningsorientert fyr, med mye erfaring blant annet som toastmaster.

Alf Erik begynte å kikke på muligheter for å bli seremonileder og oppdaget oss. – Da jeg kom over Humanistene, kjente jeg at alt falt på plass, forteller han. – Det rause budskapet og ambisjonen om å gjøre samfunnet til et hyggeligere sted traff veldig!

Han søkte, ble intervjuet og godkjent. Nå er opplæringsprogrammet vel gjennomført og vigselsretten innvilget.

Vil gjøre drømmer virkelige

Nå gleder Alf Erik seg over muligheten til å realisere folks bryllupsdrømmer. Han kjenner til flere brudepar som har møtt motstand for sine ønsker for vielsen. Det være seg tid og sted eller andre ting som faller utenfor normalen. Det vil han gjøre noe med.

Les også: Salim stortrives som seremonileder hos Humanistene

Det umulige kan bli mulig

For Humanistene er det en selvfølge at brudeparet skal kunne forme vielsen slik de vil og strekker seg langt for å tilby skreddersøm og innfri ønsker. – Jeg synes det er fantastisk å være en person som lar det umulige bli mulig, smiler Alf Erik med stolthet og varme.

Vil du bli seremonileder?

Vi søker flere åpne, tolerante og trygge seremoniledere til å lede livets store markeringer. Les mer og søk her.

Har du funnet en å gifte deg med?  Les mer og bestill din vielse her.