Humanistisk bryllup

Det er flott å være med!

Åse Kamilla Aslaksen er takknemlig for at hun får være seremonileder. – Det er inspirerende å oppleve øyeblikk fylt av forventninger og kjærlighet, forteller hun.

Inspirasjon

Hun oppdaget seremoniledervervet som gjest i en av våre humanistiske vielser.

– Jeg synes det var en skikkelig fin vielse og tok en prat med seremonileder for å høre mer om hva det gikk ut på, minnes Åse Kamilla. – Jeg kunne tenkt meg samme seremonileder i min egen vielse samtidig som jeg fikk lyst til å bli seremonileder selv.

Takknemlig

Nå har Åse Kamilla gjennomført en rekke seremonier og hun er sikker på at dette er noe hun vil fortsette med.

– Man lærer så mye om seg selv gjennom å møte så mange mennesker, forteller hun. – Jeg er så takknemlig som får muligheten til dette.

Nært og rørende

Åse Kamilla er opptatt av å gjøre seremonien til noe nært og rørende. Slik blir ingen seremonier like, mener hun. Og for å lykkes tar hun planleggingsfasen særdeles alvorlig.

– Jeg ber gjerne bruden og brudgommen forberede en liten tekst om hverandre. Og så forbereder jeg gjerne noen fine ord selv ut fra det de har fortalt meg, om de synes det er greit.

Sommerfugler i magen

På tross av at Åse Kamilla er godt forberedt er alle seremonier personlige, unike og fylt av forventning.

– Derfor har jeg alltid noen sommerfugler i magen, forteller hun. – Jeg vil jo yte mitt beste i feiringen av kjærligheten, det både mest sårbare og sterkeste båndet som finnes mellom mennesker.

Anbefaling

Hun vil anbefale et verv som seremonileder til alle som på denne måten vil bidra til andres lykke.

– Det er noe med det å se mennesker i fullstendig trygge og positive omgivelser. Og det er virkelig noe mange burde få oppleve, avslutter en seremonileder Åse Kamilla Aslaksen med et stort smil.