7 gode tips til planleggingen av ditt utendørs bryllup

NB: Se til at du har nødvendige tillatelser for din borgerlige vielse utendørs.

Mange drømmer om å gifte seg i vakre naturomgivelser. På fjelltopper, på strender, i hagen og blomsterenger? Her er syv gode tips til planleggingen av utendørs vielse i ditt drømmebryllup.

  1. Sikre at dere har nødvendige tillatelser

Undersøk om stedet der dere vil gifte dere er offentlig eller privat grunn. På enkelte steder må dere ha tillatelse fra privat grunneier eller kommunen for å gjennomføre utendørs bryllup.

  1. Planlegg bryllup som tåler vær

Den norske naturen er flott og mektig, men været kan være uforutsigbart. Det er lurt å tenke igjennom hva dere skal gjøre hvis været ikke samarbeider. Og hvem som skal ha ansvaret for å dele ut eventuelle paraplyer og pledd.

  1. Forbered gjestene på hva de har i vente

Det dukker gjerne opp en del spørsmål blant gjestene når bryllupet skal foregå utendørs. Er det langt å gå? Vil det være sitteplasser? Eller må man stå? God informasjon i forkant kan bety mye for gjestenes opplevelse.

  1. Rungende «ja!» er viktig

Vind kan være en utfordring på flere måter i utendørs bryllup. Ikke bare tar den tak i kjoler, hår, slør, pynt og eventuelle teltkonstruksjoner – den bærer også villig lyden med seg. Planlegg så dere vet at lyden bærer, slik at alle gjestene får glede av det som blir sagt, sunget og spilt.

  1. Tenk på rammene rundt en utendørs vielse

Vielser har gjerne en inngang, en hoveddel og en avslutning. Det kan være lurt å tenke på hvordan dere skal løse dette utendørs. Skal bruden stå gjemt for gjestene før seremonien? Og hvordan vil dere markere for gjestene at vielsen er over? Ta utgangspunkt i forholdene på stedet og planlegg deretter.

  1. Det er ingen skam å snu

Vi anbefaler at dere bestemmer dere for hvor dere skal sette grensa for hva som er «for mye regn» eller «for mye vind» til å gjennomføre vielsen utendørs. Vi har gode værvarslingssystemer her til lands og noen dager før vielsen bør det være relativt klart om været holder. Om uværet virkelig er ute kan det være lurt å ha et innendørs alternativ i bakhånd.

  1. Spør vigsler om råd rundt ditt utendørs bryllup

Vi har mange års erfaring med humanistiske vielser utendørs. Våre dyktige seremoniledere stiller der dere ønsker og hjelper dere med å planlegge feiringen av deres kjærlighet!