Verdensdagen for psykisk helse 2021

I år er det 19. året Verdensdagen for psykisk helse markeres. Året har vært spesielt for mange. Konsekvensene av pandemien har vært omveltende for oss, i tillegg til at gjenåpningen av samfunnet har egne utfordringer.

Følg opp!

Dette året handler om å følge opp! Om å se hverandre og å være til stede, både i støtte og i handling. For mange har situasjonen ført til en forverring av den psykiske helsen. Dette er viktig å sette et søkelys på. La oss sammen jobbe for mer åpenhet og dialog rundt hvordan vi har det.

Mot utenforskap og ensomhet

Vi oppfordrer derfor til å tenke over hva du trenger for å ha en god psykisk helse, samtidig som at vi sammen prøver å få med oss om noen trenger å snakke om sin egen situasjon. Målet er å forhindre utenforskap og ensomhet. Vi ønsker et raust og inkluderende samfunn, og Verdensdagen for psykisk helse er en mulighet for å markere dette.

Verdensdagen for psykisk helse 2021

Fattigdom

Humanistene har i samarbeid med Voksne for Barn, en aksjon som setter barn som lever i fattigdom i fokus. Fattigdom er i følge ssb.no en av de største risikofaktorene for vår psykiske helse, og det er en av grunnene til at det må tas tak i. Les mer om aksjonen her(lenke).

Redusere stigma

Hver tredje person i Norge opplever at pandemien har ført til psykiske belastninger. Dette må vi ta på alvor, og det første vi må gjøre er å forsøke å redusere stigmaet. Det kan være vanskelig å snakke om hvordan vi egentlig har det, men nå, kanskje mer enn noen gang, er det viktig at vi jobber sammen for å skape et mer inkluderende og åpent samfunn.

Bli med du også!

Alle har en psykisk helse, og som all form for helse, er den ikke alltid på topp. La oss sammen følge opp! Både oss selv og de rundt oss. Humanistene støtter Verdensdagen for psykisk helse – bli med du også!

5 viktige grunner til å markere Verdensdagen for psykisk helse:

  • Det blir lettere å dele tanker med andre
  • Mindre tabu og skam rundt psykiske utfordringer
  • Du er med på å skape et mer inkluderende nærmiljø
  • Et rausere samfunn gir bedre psykisk folkehelse
  • Du styrker din egen psykiske helse

(Verdensdagen.no)

Publisert 10. oktober 2021