Bryllup og korona. Vi gir deg gode råd «i disse tider».

Her er litt nyttig informasjon for dere som planlegger bryllup i 2021 og som kanskje lurer på om dere kan gjennomføre vielsen. Selv om korona-pandemien (covid-19) påvirker oss sterkt, er det absolutt mulig å feire store og magiske øyeblikk.

Lokale koronaregler ved bryllup

Vi gjennomfører vielser så lenge nasjonale og kommunale retningslinjer for covid-29 smittevern er ivaretatt. Det betyr at dere kan gifte dere, men at bryllupet kanskje blir litt annerledes enn dere først hadde tenkt – med færre klemmer og litt større avstand mellom gjestene. Og som dere sikkert er klar over kan lokale regler endres kjapt hvis den positive trenden snur. Her er informasjon fra eksempelvis Oslo, Trondheim, Bergen og Tromsø.

Humanistisk bryllup

Bryllup 2021 og korona: Nødvendige forhåndsregler

Folkehelseinstituttet sine nettsider finner dere til enhver tid oppdaterte smittevernregler. Vær obs på at reglene kan variere mellom kommuner. Dere må følge de reglene som gjelder der bryllupet skal finne sted.

Tenk alternativt

Det er mulig å gjennomføre fine seremonier i tråd med smittevernreglene – det krever bare litt omstilling! Noen brudepar gjennomfører mindre seremonier og utsetter storfesten til senere. Andre har kreative løsninger med direkte videooverføring til venner og familie. Veldig mange brudepar velger å flytte bryllupet utendørs. Les mer om utendørs bryllup.

Utebryllup

Vi hjelper dere med å utsette eller endre bryllupsplanene

Vi har forståelse for om dere ønsker å endre bryllupsplanene gitt dagens krevende situasjon. Ved behov refunderer vi seremonihonoraret dere har innbetalt, eller vi kan sette datoen åpen slik at dere bare melder inn ny dato når den tid kommer. Det er ingen problem om dere trenger å utsette vielsen til senere i år eller til fram i tid.

Må dere avlyse bryllupet?

For mange har covid-19 ført til en dårligere situasjon økonomisk. Derfor vil vi uten å nøle tilbakebetale seremonihonoraret om dere skulle ønske det.

Andre spørsmål?

Har dere spørsmål knyttet til deres arrangement? Ta kontakt med oss på telefon eller epost.

Les mer om humanistisk vielse

Les mer om utendørs bryllup

Lag en unik og personlig vielse

Les mer om humanistisk vielse fra tanke til gjennomføring

Publisert 16. juni 2020.
Sist oppdatert 16. juni 2021.